Algemeen

Het demonteren van een liftinstallatie is geen alledaags werk.

Veel liften in Nederland zijn aan vervanging of modernisering toe. Dit is voor degene die dit moet coördineren een hele klus en dan is het natuurlijk prettig om te weten dat wij het werk kunnen uitvoeren volgens de laatste veiligheidseisen en met de modernste apparatuur welke de veiligheid voor een ieder waarborgt.

In de afgelopen jaren zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in het demonteren van liften.
Cursussen en intensieve samenwerking met liftbedrijven alsmede de aanschaf van takels, kettingen en veiligheidstuigen en diverse materialen maken dat wij ons als één van de weinige bedrijven in Nederland geheel richten op het demonteren van liftinstallaties.

Wat voor soorten liften demonteren wij?
  1. Personenliften
  2. Goederenliften
  3. Truck- en autoliften
  4. Fietsliften
  5. Keukenliften

De liften kunnen daarnaast ook nog uit verschillende uitvoeringen bestaan bijvoorbeeld:

  • Tractieliften met het bekende kabel systeem
  • Hydraulische liften welke door middel van een plunjer wordt voortbewogen
  • Schaarliften worden vaak toegepast bij fietsliften

Wanneer worden liften vervangen?

Dit kunnen diversen redenen zijn. De lift kan afgekeurd zijn door het Liftinstituut, onderdelen kunnen niet meer leverbaar zijn of om economische redenen. Ook komt het voor dat de bestemming van het pand waarin de lift zich bevindt wijzigt. In deze huidige tijd komt het voor dat kantoorpanden worden omgebouwd tot wooneenheden waardoor er meer mensen getransporteerd dienen te worden en het kan zijn dat er een grotere lift nodig is.
Naast brand of andere calamiteiten is het mogelijk dat een liftinstallatie niet meer gerepareerd wordt maar vervangen. Ook daar zijn wij in gespecialiseerd, met beschermende kleding en ventilatiesystemen kunnen wij de demontage voor zowel ons als derden veilig uitvoeren.