Algemeen

Het demonteren van een liftinstallatie is geen alledaags werk.

Veel liften in Nederland zijn aan vervanging of modernisering toe, dit is voor diegene die dit moet coördineren een hele klus, dan is het natuurlijk prettig om te weten dat wij het werk kunnen uitvoeren volgens de laatste veiligheidseisen en met de modernste apparatuur en natuurlijk de veiligheid voor een ieder waarborgt.

In de afgelopen jaren zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in het demonteren van liften.
Door cursussen en intensieve samenwerking met liftbedrijven alsmede de aanschaf van takels, kettingen en veiligheidstuigen en diverse materialen maken dat we als één van de weinige bedrijven in Nederland zijn die zich geheel richten op het demonteren van liftinstallaties.

Wat voor soorten liften demonteren wij.
Dat kunnen wij in verschillende categorieën indelen:
  1. Personenliften.
  2. Goederenliften.
  3. Truck en autoliften.
  4. Fietsliften.
  5. Keukenliften.

De liften kunnen daarnaast ook nog uit verschillende uitvoeringen bestaan bijvoorbeeld:

  • Tractie liften met het bekende kabel systeem.
  • Hydraulische liften welke door middel van een plunjer wordt voortbewogen.
  • Schaarliften worden vaak toegepast bij fietsliften.

Wanneer worden liften vervangen.
Dit kunnen diversen redenen zijn, de lift kan afgekeurd zijn door het liftinstituut, onderdelen kunnen niet meer leverbaar zijn of om economische redenen. Ook komt het voor dat de bestemming wijzigt van het pand waar de lift zich bevind, in deze huidige tijd komt het voor dat kantoorpanden worden omgebouwd tot wooneenheden waardoor er meer mensen getransporteerd dienen te worden en kan het zijn dat er een grotere lift nodig is.
Naast brand of andere calamiteiten is het mogelijk dat een liftinstallatie niet meer gerepareerd wordt maar vervangen, ook daar zijn wij in gespecialiseerd met beschermende kleding en ventilatiesystemen kunnen wij de demontage voor zowel ons als derden veilig uitvoeren.